EPTE

​Leer chronische peesklachten te behandelen met de EPTE methode.

 

​Deze 2 dagen, vooral praktische, opleiding voor therapeuten en artsen waarin u meegenomen wordt in de beslisboom om behandelopties te hanteren bij chronische tendinopathiën. Of juist daar (nog) niet bij te interveniëren met invasieve behandelmodaliteiten. Dit uiteraard op basis van best practice, evidence en klinische ervaringen.

 

Na de reguliere anamnese, functietesten en palpatoir onderzoek controleer en spiegel je bevindingen aan de hand van je echografisch onderzoek. Bestaan er aanwijzingen voor een primair peesprobleem (tendinopathie, tendinose of de weer in beeld komende tendinitis) dan bestaat er indicatie voor een EPTE® interventie. Waarbij je onder echogeleiding precies op díe plaats dan een dunne EPTE® Dry Needling naald inbrengt.

 

Na het eerste theorieblok start u met oefenen op een fantoom en pas als iedereen dat goed beheerst starten we, na een centrale demo, met de EPTE®behandeling van de patellapees. Daarna wordt in kleine groepjes onder begeleiding van onze docenten geoefend met appliceren van de EPTE® op elkaar. Verdere structuren die aan bod komen: supraspinatus, CET/"tenniselleboog", fascia plantaris/" hielspoor" en achillespees.

 

Wij hanteren 1 docent per 3 deelnemers.

 

Docenten:
- Tim van Beers
- Xander van Lamoen
- Diek van Deventer
- Miriam de Haan

 

Data:

vrijdag 27 en zaterdag 28 september

Locatie: Trainingsruimte Dynamic te Almelo

 

Tijdstip: 09:00-17:00

 

Kosten:
€ 495,- per persoon

 

Accreditatie: KeurmerkFysiotherapie 18 punten, KNGF in aanvraag

Nog geen echo-ervaring?

U wilt de 2-daagse EPTE opleiding volgen maar u heeft nog geen ervaring met echografie. Volg dan eerst de EPTE 5 pezen scandag

 

​Als u zich middels het online inschrijfformulier inschrijft zal deze inschrijving inclusief incasso worden overgedragen aan EPTE Nederland als zijnde de organisator van deze opleiding.

 

© Dynamic - Wij zijn ultrasound professionals