top of page

OVER ONS

Petra Massink
Directeur/Eigenaar

2023 - 30 jaar familiebedrijf
Sinds 1994, 1 jaar na de oprichting van Dynamic, is Petra Massink werkzaam bij Dynamic.
Zij heeft de hele opbouw van het bedrijf meegemaakt. Dynamic is in 1993 opgericht door Herman T. Massink, de vader van Petra. Hij was al in 1973 in aanraking gekomen met echografie. In die tijd was op de Erasmus Universiteit het eerst werkende lineair array echosysteem ontwikkeld. Herman Massink moest de verkoop van dit eerste systeem op zich nemen. Na wat uitstapjes deed de kans zich voor om in april 1993 een eigen onderneming te starten.

In 2005 was het al duidelijk voor Petra dat zij het bedrijf wilde overnemen. Na 5 jaar samen aan het roer te hebben gestaan heeft Petra in 2010 het bedrijf volledig overgenomen van haar vader.

 

Specialisatie
Vanaf het begin was het duidelijk dat Dynamic een bedrijf moest worden dat zich specialiseerde in echografie. De begin jaren kenmerken zich door verkoop van systemen in de veterinaire markt in Nederland en een aantal Europese landen. Nu legt de specialisatie, musculoskeletale echografie, de basis voor het bedrijf. Naast deze specialisatie wil Dynamic zich differentiëren van de overige aanbieders door bij verkoop ook meerwaarde te bieden. Deze meerwaarde is niet enkel gerelateerd aan de kwaliteit van het product maar zeker ook aan de mogelijkheid van de klant om de producten ten volle te kunnen benutten. “Wij willen u in staat stellen om uw kennis over de toepassing en het gebruik van de producten uit te breiden en te vergroten. Na de verkoop van een product is het dus nog niet afgelopen”.

 

Musculoskeletale Echografie
In 1997 kwam Petra in aanraking met Prof. dr. W. Gibbon, radioloog te Leeds (UK), met o.a. specialisatie echografie van het bewegingsapparaat, musculoskeletale echografie. Hij was van mening dat echografie een grote toegevoegde waarde kon hebben binnen de eerstelijns gezondheidszorg. “Deze lezing heeft zo’n indruk op mij gemaakt dat ik van mening was dat echografie van het bewegingsapparaat een plaats moest krijgen in Nederland. Op dat moment was er slechts een enkele radioloog gespecialiseerd maar een gespecialiseerd bedrijf of product bestond toen nog niet. Daar moest verandering in komen”. Toen zijn de eerste stappen gezet om musculoskeletale echografie bekendheid te geven binnen de eerstelijns gezondheidszorg. De eerste insteek was de (sport) fysiotherapie. “De eerste zet was om Prof. Dr.  W. Gibbon naar Nederland te halen voor een Sport Fysiotherapie congres en dat is gelukt. Op het gebied van apparatuur is er natuurlijk ook veel gebeurd wat zeker ten goede aan deze toepassing is gekomen”.

Dynamic werkt al vele jaren samen met haar leveranciers “We gaan voor een langere termijn relatie met onze klanten maar zeker ook met onze leveranciers, kwaliteit, stabiliteit en continuïteit dat zijn onze pijlers“.

 

Opleidingen
Dynamic staat achter haar producten maar is zich er terdege van bewust dat het gebruik van echografie valt of staat bij de kundigheid van de gebruiker. “Zonder kwalitatief hoogstaande scholing heeft de toepassing geen waarde. Echografie kenmerkt zich mede door de kunde van de gebruiker”. Dynamic organiseert zelf veel bij- en nascholing via UltrasoundinFocus. Sinds 2010 wordt elke 2 jaar een uniek musculoskeletaal congres Ultrasound in Focus georganiseerd. Daarnaast zijn er samenwerkingen met meerdere hogescholen.

 

Webshop
Augustus 2020 heeft Dynamic haar webshop geopend, UltraSoundsystem.shop. Door de jaren heen zien we een verandering in de verkoop van echografie-systemen o.a. via internet. Naast echografie bieden we via de webshop meerdere producten aan maar allemaal de link met echografie.

 

Team
Sinds 2005 is de man van Petra, Jan Zwak, ook bij Dynamic komen werken als commercieel binnendienst medewerker. Al gauw werd duidelijk dat Jan makkelijk nieuwe kennis vergaarde en dat enorm goed kon overbrengen naar de potentiële klanten. De stap naar de buitendienst was snel gezet. “Jan wil graag dat de klant een keuze maakt die bij hem/haar past en dat deze volledige geïnformeerd is over de mogelijkheden”.

bottom of page