top of page
Logo EMS.JPG

EMS Swiss DolorClast Radial Shockwave

Behandel aandoeningen van het bewegingsapparaat snel en effectief.

In 1997 patenteerde EMS het eerste radiale schokgolfapparaat, de Zwitserse DolorClast®, gebaseerd op het ballistische principe.

Gecomprimeerde lucht die naar het handstuk wordt gestuurd, versnelt een projectiel, dat met hoge snelheid (tot 90 km/u) een vaste applicator raakt.

De kinetische energie die uit deze beweging voortkomt, wordt omgezet in een schokgolf die op radiale wijze naar de beoogde weefsels wordt overgebracht.


De toediening van schokgolven duurt kort en duurt meestal slechts een paar minuten, waardoor het mogelijk is om binnen dezelfde sessie met andere therapieën te worden gecombineerd.

 

Het DolorClast® Shockwave-protocol omvat gewoonlijk in totaal drie tot vijf sessies, gepland met een snelheid van één tot twee sessies per week met een interval van minimaal 72 uur ertussen.

Swiss DolorClast Radial.JPG

Technologische Highlights

Levert overal de hoogste energie. Twee geïntegreerde compressoren gekoppeld aan een geoptimaliseerd luchtbeheersysteem.

Verbeter de patiëntervaring. 5 slimme protocollen en 3 werkingsmechanismen om de meeste aandoeningen van het bewegingsapparaat te behandelen. Incl. set van 7 applicators.

Aan/uit-knoppen voor het eenvoudig aanpassen van de energie-instellingen tijdens de behandeling.

Eenvoudig onderhoudscontrole dankzij geïntegreerde RFID-tag die het aantal gebruik en de afgegeven impulsen registreert.

Behandel spierblessures of grote gebieden in een mum van tijd dankzij de 25 Hz-instelling die het mogelijk maakt om 5000 impulsen te leveren in 3 minuten en 20 seconden, altijd met maximale energie!

Wat maakt de DolorClast® Radial Shock Waves zo uniek?

Een recent vergelijkend testonderzoek tussen de EMS DolorClast®️ Radial Shock Waves en de Storz MASTERPULS®️ 200 ultra toont significante verschillen in energie-output aan bij hogere

frequentie-instellingen.

1 Reinhardt N, Wegenaer J, de la Fuente M. Invloed van de pulsherhalingsfrequentie op de akoestische output van ballistische drukgolfapparaten. Sci Rep 2022;12(1):18060.

DolorClast Reinhart artikel.JPG
EMS The Game Changer logo.JPG

Guided DolorClast®-therapie


Hoge energieprestaties van de uitvinders van Radial Shock Wave Therapy
Guided DolorClast® Therapy (GDT) ​is een nieuw behandelconcept speciaal voor behandelaars die 90% van hun patiënten met een aandoening aan het bewegingsapparaat succesvol, snel en veilig willen behandelen. ​

Het behandelen van patiënten is nog nooit zo eenvoudig geweest dankzij Guided DolorClast® Therapy (GDT-systemen) met hoog vermogen, waarvan de prestaties uitzonderlijke behandelresultaten mogelijk maken, terwijl hun ontwerp de praktijk workflow vereenvoudigt. ​

 

U bent met GDT een game-changer in het leven van uw patiënten.

bottom of page